На одну трилітрові банку потрібно:
- 1,5 кг огірків
- 3 горошини гіркого перцю
- 5 горошин духмяного перцю
- 3-4 зубчика часнику
- 3 столові ложки (без гірки) солі
- 2 столові ложки (з гіркою) цукру
- 200 мл оцту
- листя хрону, кропу, смородини, вишні - за смаком.
Банки ретельно миємо, але можна і не мити.
Стерилізуємо над паром 2-3 хвилини, але можна обійтися і без
цього.
На дно банки кладемо зелень, перець і часник.
Потім накладаємо миті огірки, але можна і не миті, періодично
струшуючи банку, щоб огірки розмістилися більш компактно.
Заливаємо оцет, засипаємо сіль, але можна обійтися і без них.
Додаємо дві ложки цукру, але можна і одну. І все це заливаємо
гарячою водою (90-95⁰С), але можна і холодною з крана.
Чи стерилізувати банки 15-20 хвилин, чи не стерилізувати, уже
не має жодного значення, але краще стерилізувати.
Закатуємо банки металевою кришкою і розміщуємо їх у холодному
місці, але можна і в теплому, якщо бажаєте пришвидшити процес.
Будьте уважні, після цього салют може бахнути в будь-який
момент.
Коментарі
Дописати коментар