Перейти до основного вмісту

Багато вільного часу




Люди, які ходять на роботу, часто запитують: «Що ви робите на пенсії, як проводите час?»
Буває по-різному. Наприклад, в минулу суботу, ми з дружиною поїхали в центр за покупками. Обійшли мало не всі магазини, дещо купили і зібралися додому.
 Вийшовши з «Голівуду», ми побачили поліцейського, який щось записував, поклавши папку на капот автомобіля. Чемно, з посмішкою, я запитав його, що сталося. Він повідомив, що тут стоянка автомобілів заборонена, і наказав пред’явити водійське посвідчення. Я поцікавився, чи не може він поблажливо поставитись до двох пенсіонерів і не складати протокол. Без будь-якої реакції на моє прохання він продовжував писати.
Це вивело мене з себе, я попросив прибрати папку з капота автомобіля і обізвав його йолопом. Він подивився на мене холодним поглядом і спитав, як моє прізвище.
Тут вже втрутилася дружина. Ті, хто знайомий з нею, розуміють - якщо вона заведеться, зупинити її дуже важко. Після недовгої суперечки, дружина обізвала полісмена тупим і, взагалі – дурбилом.
Після цього, він зупинив перехожих, щоб ті підписали протокол, в якому нас звинуватили не лише в паркуванні автомобіля в не відведеному для цього місці, а й в образі службової особи при виконанні. 
На завершення поліцейський повідомив, що мою особистість встановлять за номером автомобіля і задоволений собою, сівши до службового авто, поїхав патрулювати далі.  
Потім прийшла наша маршрутка на Вербів, і ми поїхали додому.
Спитаєте, чи не шкода нам власника автомобіля? Зовсім ні, тому, що на задньому склі був приклеєний стікер  з російським триколором…

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Школі - гаплик

Не школі в цілому, як структурі з передачі знань з покоління в покоління, а школі зокрема, з її будівлями, опаленням, ремонтами, директором, завучами і педколективом, зі «здайте гроші на штори», «до дошки піде…», «а голову ти не забув?»... Цій школі, точно – гаплик. Як і більшість гапликів, цей гаплик також підкрався непомітно. З появою сучасних засобів комунікації, школа перестає бути єдиним місцем, де відбувається передача знань. Незабутня Катерина Кузьмівна ще у кінці 1960-х попереджала: «вдома не бешкетуйте, а вчіть уроки – я по телевізору все бачу». Я сам, як і більшість моїх однокласників, кілька днів вдома вечері до телевізора не підходили, а дехто, навіть показував телевізору зошити з виконаним домашнім завданням. Трохи згодом дійшло, що тодішня техніка ще не здатна на дистанційне навчання. На відміну від сучасної. Саме з її можливостями, останнім часом з перемінним успіхом тривали спроби невеликих гапличків. Проте, початок сучасному гаплику поклав COVID-19, який в основних рис

Приборкання людини

Хтось має сумнів, що людина - дитя природи? Питання риторичне. Природа створила людину, у ній людина жила, еволюціонувала, поки їй не набрид природний бардак, і вона вирішила створити свій. Не так щоб ні з того, ні з сього, просто всі передумови для цього настали. І тут почалося. Адже, як не крути, нові порядки давалися не легко по дуже простій причині - перефразувавши стару істину: можна вивести людину з природи, а природу з людини - ніколи. Яку задачу ставила природа перед людиною? Та, точно таку, як і перед кожною живою істотою - розмножатися. І все! А що ж хотіла людина сама від себе і свого оточення, покинувши "батьківську хату"? Не будемо заглиблюватися у сиву давнину, все одно про неї нам нічого не відомо. Одне можна сказати точно - людина намагалася створити для себе комфортне середовище. Процес досягнення цієї мети втілився у Декалозі - десятьох заповідях Божих. Відчуваєте різницю - у природи була лише одна заповідь, а у суспільства - десять! Маючи згадані заповіді,

Шуба в рибі

Як тільки не називають популярну нині страву: «Оселедець в шубі», «Оселедець під шубою»; або, без конкретики - «Риба в шубі», «Риба під шубою»; або просто - «Шуба».  Пам'ятаю, на початку її популярності у наших краях, на якомусь застіллі, зачерпнув ложкою з тарілки незвичну страву - впіймалась лише «шуба», а сама риба залишилася на дні, яку слідом підхопив сусід по столу. В підсумку задовольнилися: один - шубою, інший - рибою, так і не оцінивши старання господині. Саме тоді подумалось: на біса всі складові викладати шарами, адже зайшовши в організм, вони там все одно перемішаються? А скільки часу витрачається на таке шарування? Чи не простіше всі інгредієнти перемішати, як у звичайному салаті? Втрачається естетичний вигляд? Ну і що, вам на страву дивитися чи їсти її? Скажете: гарну на вигляд страву і їсти приємно? А я вам відповім -  якщо страва смачна їстимуть незалежно від її вигляду.  Візьмемо для прикладу «Олів'є». Ніхто ж не викладає його шарами - «Ковбасою під шубою». Нав