Перейти до основного вмісту

Сон

Валєрі наснилося, ніби вона, як завжди, йде з роботи, аж раптом поряд з нею зупиняється новенька Феррарі, відчиняються двері, і приємний чоловічий голос:
- Валерія, сідай!
Без жодних зайвих думок дівчина застрибнула до машини, яку раніше бачила лише по телевізору. Всередині все блищало новизною і пахло шкірою. За кермом, начебто, незнайомий чоловік, на вигляд більше п'ятдесяти, можна сказати дідусь, хоча й одягнений у модну нині серед молоді сорочку.
- Не дивись, не впізнаєш, - сказав чоловік, - давай відразу до справи. Я пропоную тобі наступне: зроби мені приємно кілька хвилин, а я зроблю тобі приємним все твоє життя.
- Що треба, - зацікавилася пропозицією Валєра.
Замість відповіді чоловік почав розстібати блискавку на джинсах.
- Знаєш, що, дядя - скрикнула дівчина, шукаючи ручку, щоб відкрити двері, - випусти мене!
- Гаразд, гаразд, заспокойся, я нічого поганого тобі не зроблю, зараз вийдеш. Я лише покажу, від чого ти відмовилась.
- Ця машина була б твоя, - продовжував незнайомець, протягнувши Валєрі картку у якій дійсно було надруковано "Автомобіль - Ferrari SF90 Stradale. Власник - Даниленко Валерія...".
- А на цій картці, - у руці чоловіка вже була жовта картка Visa, - мільйон доларів, вони теж могли б бути твоїми.
- Ой, я ж не знала, - схаменулась Валєра, - давайте...
- Ні, все, виходь.
Дівчина опинилася на тротуарі зі своїми сумками, а новенька Феррарі, хутко набравши швидкість, зникла в далечині.
Від хвилювання Валєра прокинулася. Сонце лише сходило. У вихідний вона мріяла виспатися, але сон, через те, що наснилося, покинув дівчину остаточно. Добре, що це лише сон, заспокоїла себе вона.
День як почався, так і продовжувався. Валєра пересолили салат, після чого їсти його не змогла, праскою спалила улюблену спідницю...
Плюнувши на все, що запланувала зробити, домовилася з подругою сходити в кафе - розвіятися.
Валєра не вірила у віщі сни, а подруга, дізнавшись про її нічний сон, все наполягала: "то тобі був знак, от буде у тебе багатство, лише не прогав".
Після двох годин у кафе, Валєра нарешті звільнилась від надокучливих думок, і у гарному настрої поверталася додому.
Надворі стемніло, ліхтарі освітлювали алею у сквері, лавки у цю пору вже були порожні, лише безхатченко, який з'явився тут на початку літа, лежав на одній з них.
Коли Валєра проходила повз, безхатченко раптом прохрипів:
- Діво, віддайся, озолочу, збагачу.
Ось про це був знак, раптом збагнула дівчина, подруга, таки, мала рацію!
- Де?
- А, ось тут, за кущиками, - не вірячи в успіх підскочив чолов'яга.
Безхатченко давно не був з жінкою, тож все закінчилося дуже швидко.
- Ну, де ж вони? - спитала, приводячи себе до ладу Валєра.
- Хто? - здивувався безхатченко.
- Ну, як, Феррарі і мільйон доларів.
- Хех, якби у мене були Феррарі і мільйон доларів, я не тут з тобою, я б з королевою. Слухай, подруга, дай на пиво...
Валєра не пам'ятала, як добігла додому. Не пам'ятала, скільки лежала на ліжку, прийшла до тями, коли відчула, що ковдра промокла від сліз.
Дівчина піднялася, дістала з шафи баночку з снодійним, витрусила з неї всі пігулки, закинула їх у рота, запила водою з крану і не роздягаючись знову лягла на ліжко.
Сон прийшов дуже швидко. Їй наснилося ніби вона, як завжди, йде з роботи, аж раптом поряд з нею зупиняється новенька Феррарі...

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Школі - гаплик

Не школі в цілому, як структурі з передачі знань з покоління в покоління, а школі зокрема, з її будівлями, опаленням, ремонтами, директором, завучами і педколективом, зі «здайте гроші на штори», «до дошки піде…», «а голову ти не забув?»... Цій школі, точно – гаплик. Як і більшість гапликів, цей гаплик також підкрався непомітно. З появою сучасних засобів комунікації, школа перестає бути єдиним місцем, де відбувається передача знань. Незабутня Катерина Кузьмівна ще у кінці 1960-х попереджала: «вдома не бешкетуйте, а вчіть уроки – я по телевізору все бачу». Я сам, як і більшість моїх однокласників, кілька днів вдома вечері до телевізора не підходили, а дехто, навіть показував телевізору зошити з виконаним домашнім завданням. Трохи згодом дійшло, що тодішня техніка ще не здатна на дистанційне навчання. На відміну від сучасної. Саме з її можливостями, останнім часом з перемінним успіхом тривали спроби невеликих гапличків. Проте, початок сучасному гаплику поклав COVID-19, який в основних рис

Приборкання людини

Хтось має сумнів, що людина - дитя природи? Питання риторичне. Природа створила людину, у ній людина жила, еволюціонувала, поки їй не набрид природний бардак, і вона вирішила створити свій. Не так щоб ні з того, ні з сього, просто всі передумови для цього настали. І тут почалося. Адже, як не крути, нові порядки давалися не легко по дуже простій причині - перефразувавши стару істину: можна вивести людину з природи, а природу з людини - ніколи. Яку задачу ставила природа перед людиною? Та, точно таку, як і перед кожною живою істотою - розмножатися. І все! А що ж хотіла людина сама від себе і свого оточення, покинувши "батьківську хату"? Не будемо заглиблюватися у сиву давнину, все одно про неї нам нічого не відомо. Одне можна сказати точно - людина намагалася створити для себе комфортне середовище. Процес досягнення цієї мети втілився у Декалозі - десятьох заповідях Божих. Відчуваєте різницю - у природи була лише одна заповідь, а у суспільства - десять! Маючи згадані заповіді,

Шуба в рибі

Як тільки не називають популярну нині страву: «Оселедець в шубі», «Оселедець під шубою»; або, без конкретики - «Риба в шубі», «Риба під шубою»; або просто - «Шуба».  Пам'ятаю, на початку її популярності у наших краях, на якомусь застіллі, зачерпнув ложкою з тарілки незвичну страву - впіймалась лише «шуба», а сама риба залишилася на дні, яку слідом підхопив сусід по столу. В підсумку задовольнилися: один - шубою, інший - рибою, так і не оцінивши старання господині. Саме тоді подумалось: на біса всі складові викладати шарами, адже зайшовши в організм, вони там все одно перемішаються? А скільки часу витрачається на таке шарування? Чи не простіше всі інгредієнти перемішати, як у звичайному салаті? Втрачається естетичний вигляд? Ну і що, вам на страву дивитися чи їсти її? Скажете: гарну на вигляд страву і їсти приємно? А я вам відповім -  якщо страва смачна їстимуть незалежно від її вигляду.  Візьмемо для прикладу «Олів'є». Ніхто ж не викладає його шарами - «Ковбасою під шубою». Нав